Jessica Rydén

focaccia & brockolisoppa

Goderafton! Här hemma håller J på att foga golvlister i sovrummet o jag håller på att baka bröd.  För en gångs skull så är det jag som står i köket o han som fixar med renovering, hehe. Jag tänkte jag skulle få till en go focaccia fylld med massa mumsigt, typ oliver, rödlök, olivolja och flingsalt. Jag följer Leilas grundrecept på degen o senså improviserar jag lite med fyllningen, det brukar bli godast. Det smidiga med focaccia är ju att man bara kavlar ut degen på en plåt, gör massa hål i den med fingrarna o sen stoppar i det man känner för i hålen. Svinsmidigt o jättegott! Vi ska käka vårt nybakta bröd ihop med krämig brockolisoppa tänkte jag. Det råkar nämligen vara så att Johan gör den godaste brockolisoppan i världen! Det spelar ingen roll huuur jag försöker härma så får jag aldrig min lika god som hans. O det sjuka är att han verkligen inte har NÅT speciellt i den, jag fattar det inte?!

Det är följande ingredienser i:

Brockoli som kokas mjuk ihop med buljongtärning. Häll av nästan allt vatten. Häll i en skvätt grädde, salt o peppar och lite chili explosion. Mixa med stavmixer till önskad koncistens. Klart!

Det är ju så busenkelt men på riktigt den godaste grönsaksoppan som finns.

 

leilas1 leilas2

 

Njut av kvällen så hörs vi imon!

Kram hej.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats